Corona ferie på Cypern

2020-09-28

"In the midst of chaos, there is also opportunity." - Sun Tzu Praktisk info:

Lufthavn: Larnaca                35 min kørsel til Ayia napa kører i  modsat side              Valuta: euro                          Adapter: ja medbringes

Ja hvad skal man være opmærksom på og hvordan er det at være her under COVID-19 pandemien? Det får i kort svar på her.


Vi er på en spontan tur på Cypern lige nu og her er fantastisk / især fordi vi har +30 grader i slutningen af september måned. Men det er også lidt sørgeligt, for gaderne er tomme, hotellerne ligeså. Men hvordan skal man egentlig forholde sig?

Pre-arrival

Inden ankomst på Cypern er der krav om at danske besøgende skal to ting:

  1. Bevise negativ coronatest som er maks 72 timer gammel. Book derfor i god tid så du er sikker på du har den, og gerne 3 dage inden så du kan nå at få resultatet.
  2. Udfylde en formular online - om privatadresse, rejseformål, hoteladresse mm. dokumentet fra coronatest skal oploades hertil så man kan få godkendt et flight pass.


Mundbind

I Københavns lufthavn, flyet og lufthavnen på Cypern. Derudover er det påbudt at bære maske i taxa, restauranter og butikker UDEN for dit hotel. Vi har restauranter her på hotellet hvor man frit kan vade ind uden maske.

Fly

Der er en del fly fra Danmark men wizzair flyver direkte på 4 timer herud og har typisk gode priser.

Hotel

Der er mange hoteller her i Ayia napa hvor vi bor, men vi prioriterede / altan og afstand til strand.

Vi boede på Nissiblu beach Resort, som er super lækkert. Flotte værelse, sindssyg flot reception og pool område og smukkeste strand i nærheden. Her er også gode restauranter på hotellet og pt. har man det meste for sig selv.

Vandpibe - over alt. Du kan få vandpibe på de fleste barer og caféer, men vi har vores med hjemmefra så vi kan sidde på altanen / og gabi kan sove trygt på værelset imens.

Priser:

Alt i alt, en forholdsvis billig destination. Det er under danske priser, dog er vores hotel i den lidt dyrere ende. Vi skal over 1000kr pr nat, men det findes en del billigere hoteller som også skulle være fine.

Restauranter

Vi var på en meget behagelig og afslappende ferie - og havde egentlig ikke planlagt at forlade hotellet, men to gode restauranter blev det til.

Yo thai for asiatisk mad - vi fik lækker work og god sushi.

Zaatar for mellemøstlig mad og vandpiber.